Diğer duyurular >

ANAOKULUMUZ
Üsküdar İMKB  Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi
 UYGULAMA ANAOKULU

Anakulumuz 2003 Yılında Eğitime Başlamıştır.

MEB   İşletmeler Dairesine Bağlı Döner Sermaye İle Çalışan Bir Kurum olup
Toplam 1268 M2 Alan Üzerine, İki Katlı, Okul Öncesi Eğitime hizmet vermek üzere liseden bağımsız Olarak inşa Edilmiştir.

768.96 M²  Kapalı Alan ve  500 M² Bahçeden Oluşmaktadır.

ZEMİN KAT  YERLEŞİMİ

21 BİLGİSAYAR
JİMNASTİK SALONU
125

SINIF:Sınıf içi etkinliklerin yapıldığı sınıflarımız aydınlık ve ferah olup merkezi sistemle ısıtmanın yanı sıra yedek klima tarzı ısıtıcı kullanılmaktadır.  Her sınıfın kendine ait lavabo ve tuvaleti bulunmaktadır.

GÖZLEM ODASI:İki sınıf arasında  bulunan flotal aynalı  gözlem odalarımızdan gün içerisinde çocukların sınıf içi etkinliği gözlenebilir.

Ayrıca CANLI KAMERA YAYINI ile ortak alan etkinlikleri(Oyun salonları,uyku odası,yemekhane ) internetten izlenebilmektedir.

OYUN SALONLARI:  Oyun salonunda çocukların  sınıf, salon ve grup oyunlarını oynadıkları, serbest hareket edip koşabildikleri geniş mekanlardan oluşmaktadır.Ayrıca  kış bahçesi oyun parkımızda (kaydırak,salıncak,tahterevalli,top havuzu) bulunmaktadır.

UYKU ODASI:4 Yaş öğrencilerinin  90 dakika uyudukları  ranzalı ,yedek ısıtıcılı,hijyenik ,ferah dinlenme ortamından oluşmaktadır.
- 5 Yaş çocuklarının  dinlenme saatleri 60 dakika olup  portatif şezlonglarda sınıf ortamında  dinlenirler.

MUTFAK: Anaokulunda  yemeklerimiz    beslenme kurallarına dikkat edilerek  pişirilmekte ve Sabah, Öğle, İkindi Kahvaltısından oluşmaktadır. MönülerimizBeslenme bölümü Öğretmenleri tarafından çocukların günlük kalori ihtiyacı dikkate alınarak hazırlanmakta olup numune alınarak 24 saat saklanmaktadır.

YEMEK SALONU:Yemeklerimizi iki grup halinde, Beyaz kumaş  örtülü masalarda, cam tabaklarda  tüm servis kurallarını uygulayarak  ve yemek  görgü kurallarını uyarak  yemekteyiz.

BAHÇE OYUN PARKI :Çocuklarımız, Okul bahçemizde bulunan kaydırak, salıncak, tahterevalli, kum havuzu vb.bahçe oyuncaklarıyla   doyasıya  oynamaktadır.

JİMNASTİK SALONU:Çocuklarımız Lise binamızda bulunan 125m2(sadece anaokuluna ait) salonumuzda Jimnastik  araç ve gereçleri ile beden eğitimi öğretmeni eşliğinde  spor yaparlar.

BİLGİSAYAR LABARATUVARI:Lise binamızda bulunan bilgisayar bölümüne ait  iki derslikten haftada iki saat bilgisayar öğretmenleri eşliğinde yararlanırlar.

LAVABO VE WC:  Her katta iki adet sınıflara özel Lavabo ve WC bulunur. WC ‘de klozet kapak örtüsü kullanılmaktadır. Diş Fırça ve Macunları Özel bölümlerde  hijyenik ,kişiye özel kaplarda saklanır.
Grup kullanımından hemen sonra tüm Lavabo ve WC temizlenir. Temizlik malzemeleri hijyeni sağlayacak özelliktedir.

GÜVENLİK:Okulumuz girişinde  güvenlik elemanı ve gece bekçisi bulunmaktadır.Anaokulumuzun girişinde her gün nöbetçi öğretmen ve stajer öğrenci nöbet tutmaktadır.

SERVİS:Anaokulumuz, Liseye bağlı çalışan servis şirketi ile hizmet vermektedir. (Anaokulu servisi, yalnız anaokulu çocuklarını taşır.)

*** Lise ve Anaokulumuz 24 saat güvenlik kameraları ile izlenmektedir.

Yorum Yapabilirsiniz
Ad Soyad (zorunlu)
E-mail adresi
Yorum (zorunlu)
'' Fiziki Şartlar '' için toplam 0 yorum yapılmış.
Bu sayfa 2411 defa görüntülenmiştir. 2014-11-26

ADRES: Ferah Mahallesi , Irmak Sokak No: 43 ÜSKÜDAR / İSTANBUL| TELEFON : 0216 329 35 90 | Mail: imkbanaokul10@hotmail.com

mavi web tasarım